Проверката в Агенция по вписванията за раздадените бонуси за периода, в

...
Проверката в Агенция по вписванията за раздадените бонуси за периода, в
Коментари Харесай

Проверката за бонусите в Агенцията по вписванията не откри нарушения

Проверката в Агенция по вписванията за раздадените бонуси за интервала, в който се беше сринал Търговският указател, посочила, че няма законово нарушаване. 
 Шефката на Агенцията по вписванията също получила <a href=бонус " >  Агенцията по вписванията: Отговорните за срутва на регистъра не са получили <a href=бонуси " >  В Агенцията по вписвания си раздали 700 хиляди лв. <a href=бонуси тъкмо когато най не заслужавали " >
Тя беше разпоредена от правосъдния министър Цецка Цачева във връзка медийни изявления по отношение на изплатените спомагателни хонорари на чиновниците в Агенцията за третото тримесечие на тази годината, когато регистърът беше срутен. 

Проверката посочила, че в Агенцията по вписванията се ползват три подзаконови нормативни акта, които са одобрени от изпълнителния ѝ шеф през 2013 година Оттогава до момента те са били променяни неведнъж.

Проверяващите са разгледали детайлно и последните промени, одобрени през тази година от изпълнителните шефове Зорница Даскалова и Габриела Козарева.

Последните промени се отнасят до контрола върху поставените оценки на чиновниците. За първи път е въведено и условието чиновниците да са изработили действително най-малко 1/3 от оценения интервал, с което се преодолява остарялата практиката да получават в допълнение заплащане чиновници, които имат действително направени дни под този период.

В отчета от инспекцията се показва, че одобрените промени на Правилата не са незаконосъобразни, защото не опонират на Наредбата за заплатите на чиновниците в държавната администрация.

Според инспекцията обаче многочислените промени през годините, както и три обособени правила за другите категории чиновници, са спънка за основаване на трайна и ефикасна практика за изчисляването на възнагражденията на другите категории чиновници.

Затова в отчета има препоръка към изпълнителния шеф на организацията:

„ Да се изготвят единни Вътрешни правила за заплатите в Агенцията по вписванията, касаещи и трите категории чиновници – чиновниците на агенцията; длъжностните лица по регистрация по Закона за комерсиалния указател в дирекция „ Длъжностни лица по регистрация “ и чиновниците, назначени по реда на Постановление на МС№ 66/28.03.1996 година, при прецизно съблюдаване на нормативните актове. “
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР